gratis reserveren

Busverhuur Keurmerken: SKTB, KNV, ANVR en SGR

Logo Stichting Keurmerk Touringcar Bedrijven SKTBLogo Koninklijk Nederlands Vervoer KNVLogo Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR

Er zijn vier Busverhuur Keurmerken in het leven geroepen om zowel de Nederlandse busverhuur bedrijven als de Nederlandse consument een kwaliteitskeurmerk te bieden. De keurmerken staan onder andere voor:

  • Het waarborgen van veiligheid op de weg en bij busverhuur in het algemeen
  • Kwaliteitsrichtlijnen en controle van het naleven door busverhuur bedrijven
  • Garantie en ondersteuning voor consumenten die te maken hebben met busverhuur

Daarnaast richten de organisaties achter de keurmerken zich op alle activiteiten die plaatsvinden binnen de busverhuur branche. Bus Huren Vergelijker zet ze voor u op een rij en geeft beknopt de kernwaarden en functies weer waarvoor de organisaties achter de keurmerken zich inzetten.

Stichting Keurmerk Touringcar Bedrijven (SKTB)

De Stichting Keurmerk Touringcar Bedrijven, afgekort SKTB, is opgericht uit de noodzaak om consumenten die gebruik maken van busverhuur bedrijven, meer inzicht en zekerheid te geven over de kwaliteit van het reizen met een touringcar. De SKTB is daarom hét keurmerk als het gaat om zekerheid van een kwalitatief hoogstaand busverhuur bedrijf. Het keurmerk staat voor vakbekwaamheid, veiligheid, comfort, arbeidsvoorwaarden, CAO voor de busverhuur branche, verzekering en diverse andere branche gerelateerde onderwerpen. Busverhuur bedrijven die het SKTB keurmerk dragen worden voortdurend gecontroleerd op punten die de standaard van kwalitatief busverhuur waarborgen. De controle wordt uitgevoerd in samenwerking met diverse onafhankelijke (overheids)instanties. Bezoek de site van SKTB op http://www.sktb.nl.

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)

Koninklijk Nederlands Vervoer, afgekort KNV, is de koepelorganisatie voor het beroepspersonenvervoer en het spoorgoederenvervoer. Onderdeel van KNV is KNV Bus. In de busverhuur branche is KNV Bus een toonaangevende organisatie op het gebied van economische zaken en werkgelegenheid. KNV voert een actieve lobby in de richting van overheden en volksvertegenwoordigers, zowel in Nederland als op internationaal gebied. Daarnaast behartigt KNV de belangen van leden die het keurmerk dragen, zowel collectief als voor het individu. KNV wordt continue betrokken bij overlegstructuren in de publieke en private sector en onderhoud goede contacten met de politiek en ambtelijke apparaten. Verder heeft KNV naast andere primaire taken service voor leden die het keurmerk dragen hoog in het vaandel staan. Het organiseert regelmatig seminars, vergaderingen en informatiebijeenkomsten voor busverhuur bedrijven en overige leden. Meer informatie vindt u op de site http://www.knv.nl.

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen, afgekort ANVR, is een brancheorganisatie voor de Nederlandse Reisbranche. De ANVR behartigt de gezamenlijke belangen van haar leden op het sociaal en economisch vlak. De ANVR richt zich met het keurmerk niet op consumenten maar op bedrijven in de reisbranche, waaronder ook busverhuur bedrijven. De leden staan bij de ANVR centraal en stellen via de Algemene Ledenvergadering het beleid van de organisatie vast. Daarnaast zijn er veel leden die het keurmerk dragen actief in onderdelen van de ANVR zoals overlegplatformen, commissies en projectgroepen. Deze onderdelen voorzien het bestuur van advies. Meer informatie over de ANVR vindt u op de website http://www.anvr.nl.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

De Stichting Garantiefonds Reisgelden, afgekort SGR, is sinds 1983 actief als garantiefonds voor reisgelden binnen Europa. In Nederland is de meerderheid van de reisorganisaties aangesloten bij de SGR. Busverhuur bedrijven die het keurmerk dragen en aangesloten zijn bij de SGR bieden reizen aan waarbij u de garantie hebt dat uw geld gerestitueerd wordt wanneer het betreffende busverhuur bedrijf in financiële problemen raakt. U kunt in Nederland bij ongeveer 5.000 locaties een reis boeken waarbij de SGR-garantie van toepassing is. Ieder jaar garandeert het SGR keurmerk een bedrag van meer dan €4.500.000 aan vooruitbetaalde reisgelden. Boek uw busreis of vakantie dus altijd bij een bedrijf dat aan de SGR voorwaarden voldoet om zeker te zijn van waar voor uw geld. Meer informatie over de SGR vindt u op de website http://www.sgr.nl.

Waar u op moet letten bij busverhuur en keurmerken

Als u besluit een bus te gaan huren dan doet u er goed aan de busverhuur bedrijven waar u prijzen opvraagt te checken op bekende keurmerken. Zoals u op deze kunt lezen zijn er vier toonaangevende keurmerken voor de busverhuur branche in Nederland:

  • SKTB - Stichting Keurmerk Touringcar Bedrijven
  • KNV - Koninklijk Nederlands Vervoer
  • ANVR - Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen
  • SGR - Stichting Garantiefonds Reisgelden

De organisaties achter de keurmerken staan voor algemene belangen die elkaar deels overlappen en bieden daarnaast ieder hun eigen kernactiviteiten en specialisaties. Afhankelijk van uw wensen en eisen aan het busverhuur bedrijf is elk keurmerk van belang. U kunt in ieder geval onderscheid maken in veiligheid, kwaliteit en zekerheid.

Veiligheid

Veiligheid is in de busverhuur branche prioriteit nummer een. Omdat bussen verouderd kunnen raken of buschauffeurs te lang achter het stuur zouden kunnen zitten, zijn er diverse eisen opgesteld door de keurmerk organisaties om de veiligheid op de weg te waarborgen. Wanneer een busverhuur bedrijf het SKTB of KNV keurmerk draagt kunt u ervan uitgaan dat het bedrijf voldoet aan diverse veiligheidseisen.

Kwaliteit

Kwaliteit is naast veiligheid een veel gewenste eigenschap van de busverhuur bedrijven. U wilt tenslotte comfortabel op weg en geen lichamelijk klachten overhouden aan de busreis. Bussen zijn onderverdeeld in diverse kwaliteitscategorieën maar dienen allen aan een bepaalde norm van kwaliteit te voldoen. De SKTB draagt met haar keurmerk zorg voor het waarborgen van de kwaliteit van bussen en busverhuur bedrijven.

Zekerheid

Zekerheid is altijd belangrijk, helemaal wanneer het om een vakantie of bedrijfsuitje gaat en u zonder zorgen op reis wilt. Busverhuur bedrijven hebben soms te kampen met een lastig economisch klimaat. Om zeker te zijn dat u waar krijgt voor uw geld, kiest u voor een busverhuur bedrijf dat het SGR keurmerk draagt. Als het betreffende busverhuur bedrijf niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, heeft u in ieder geval de garantie dat uw geld niet verloren gaat.

Gratis Reserveren

Reserveer gratis uw bus bij een van de bedrijven. Wilt u annuleren of wijzigen? Geen probleem, u heeft ruim de tijd om dit kosteloos te regelen.

Voordelig een goede bus

Goedkoop is vaak duurkoop, maar door prijzen en ervaringen te vergelijken bespaart u toch op de huurprijs en bent u zeker van een veilig periode.

Alles overzichtelijk

Gewoon online uw busvaanvraag indienen en alle prijzen op een rijtje ontvangen. Dankzij persoonlijk contact met de busverhuur bedrijven wordt alles tip top geregeld.

Direct online een bus huren > Bespaar op de huurprijs

Op zoek naar een bus met chauffeur? Geen probleem, via Bus Huren Vergelijker huurt u diverse soorten bussen. Indien u meer dan 9 personen wilt vervoeren, kiest u voor een bus met chauffeur en gaat u veilig op weg.