gratis reserveren

Veel gestelde vragen


Heel simpel. U vult eenmalig een busverhuur aanvraag formulier in en bereikt zo honderden busverhuur bedrijven in heel Nederland. Van de busverhuur bedrijven die u een interessant aanbod willen doen, ontvangt u direct offertes in een handig overzicht. Heeft u een interessante busverhuurder gevonden? Dan kiest u eenvoudig de offerte en werkt de details uit met het busverhuur bedrijf.

In drie simpele stappen een bus huren:

  1. Vul het bus huren aanvraag formulier in
  2. Vergelijk offertes die u in een handig overzicht bekijkt
  3. Kies een interessante offerte en neem contact op met het busverhuur bedrijf

Alle gepresenteerde prijzen zijn all-in prijzen. Dat betekent incl. BTW, chauffeur, touringcar, benzine. Indien van toepassing is de prijs ook inclusief verzorgingskosten voor de chauffeur, toelagen, tolkosten, parkeerkosten en kosten voor de pond. U weet dus altijd exact wat uw busreis gaat kosten. 

Na het ontvangen van de offertes voor uw rit of meerdaagse reis kunt u contact opnemen met één van de aanbieders om het vervoer te reserveren. Na uw reserveringsaanvraag zal het bedrijf u een bevestiging van de reservering doen toekomen. 

Een reservering kan doorgaans altijd geannuleerd worden. Veel bedrijven hanteren voor annuleringen de voorwaarden van KNV. Het ene bedrijf is hier strikter in dan het andere bedrijf. Informeer vooraf dus altijd goed naar het annuleringsbeleid van het bedrijf bij wie u wilt gaan boeken.

Indien u een reservering heeft gedaan bij het bedrijf of te kennen heeft gegeven bij één van busbedrijven dat u graag wilt bevestigen zal het bedrijf u een bevestiging toesturen. Doorgaans vindt de betaling vooraf in zijn geheel plaats. Dit is echter niet bij alle bedrijven het geval. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om (deels) achteraf te betalen. De betaling doet u in alle gevallen rechtstreeks aan het busbedrijf. Bij korte ritten kan in sommige gevallen en tevens in overleg met het desbetreffende busbedrijf ook cash aan de chauffeur betaalt worden. U ontvangt vanzelfsprekend een BTW-bon. 

Zeker niet. Een keurmerk moet u zien als een toevoeging op de reeds bestaande regels en wetten die er gelden voor het personen- en busvervoer. Keurmerkhouders van SKTB of TX keurmerk worden door de vertrekker van deze keurmerken periodiek gecontroleerd op zaken als onderhoud van het wagenpark, service en vakbekwaamheid. Tevens vindt er periodiek hercertificering plaats. Aan het dragen van een keurmerk zit doorgaans een hoog kostenplaatje aan verbonden. Niet alle bedrijven kunnen en willen dat betalen.

Bus Huren Vergelijker is van mening dat een Keurmerk een toevoeging kan zijn om naar opdrachtgevers extra zekerheid uit te stralen en periodieke controle op zaken als onderhoud, service en vakbekwaamheid juigen we zeker toe. Het zorgt ervoor dat het busvervoer in Nederland op een bovengemiddeld niveau blijft.  

Een keurmerk zegt echter niets over hoe klanten de diensten van een keurmerkhouder ervaren. Bus Huren Vergelijker maakt de ervaringen van voorgaande opdrachtgevers wél inzichtelijk. Zodoende ontstaat er hier op Bus Huren Vergelijker een perfecte mix tussen keurmerk, prijs en klantervaringen.  

Prijsverschillen ontstaan door verschillende factoren. Te denken valt aan:

  1. De afstand die het bedrijf dient af te leggen om op de plaats van uw vertrekpunt te komen.
  2. De grootte van de bus. Sommige bedrijven zullen voor bijvoorbeeld een groep van 30 personen een 40- of 50-persoons bus inzetten. Andere bedrijven kunnen een 30- of 32-persoons bus inzetten. Een kleinere bus voor een dergelijk gezelschap is doorgaans goedkoper.
  3. De mate van luxe. Een luxe bus is doorgaans duurder dan een basic bus.
  4. Net als ieder ander bedrijf hebben ook busbedrijven te maken met overhead kosten. Hoe lager de overheadkosten zijn des te lager de prijs zal zijn.
  5. Sommige bedrijven kunnen in de regio van uw bestemming nadat zij u hebben afgezet tussendoor een andere rit rijden. Als dat het geval is zullen de kosten voor u een stuk lager zijn.

Iets om in het achterhoofd te houden: bij het vergelijken van prijzen kunnen de prijsverschillen oplopen van enkele tientallen, honderden tot zelfs duizenden euro's.

Gratis Reserveren

Reserveer gratis uw bus bij een van de bedrijven. Wilt u annuleren of wijzigen? Geen probleem, u heeft ruim de tijd om dit kosteloos te regelen.

Voordelig een goede bus

Goedkoop is vaak duurkoop, maar door prijzen en ervaringen te vergelijken bespaart u toch op de huurprijs en bent u zeker van een veilig periode.

Alles overzichtelijk

Gewoon online uw busvaanvraag indienen en alle prijzen op een rijtje ontvangen. Dankzij persoonlijk contact met de busverhuur bedrijven wordt alles tip top geregeld.

Direct online een bus huren > Bespaar op de huurprijs

Op zoek naar een bus met chauffeur? Geen probleem, via Bus Huren Vergelijker huurt u diverse soorten bussen. Indien u meer dan 9 personen wilt vervoeren, kiest u voor een bus met chauffeur en gaat u veilig op weg.